image1 image2 image3 image4

waar was jij?|50 jaar (wereld) nieuws|gedrukt in de mijnstreek|WWjij.nl

Item #33: de Bijlmerramp

Een absurde en zwarte dag in de Nederlandse geschiedenis. Op zondagavond 4 oktober 1992 vliegt een vliegtuig van 338.300 kilo, na verlies van twee motoren, de Amsterdamse wijk de Bijlmer in. 31 appartementen werden totaal vernietigd en er raakten 49 zwaar beschadigd. Op het nieuws zijn beelden te zien die eerder thuis lijken te horen in een grootse rampenfilm. Maar de beelden waren helaas echt.



Een Boeing 747-vrachtvliegtuig, vlucht 1862 van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al, stortte neer op twee flats in de Amsterdamse Bijlmermeer. De ramp kostte 43 mensen het leven (anders dan de eerste kranten die we bewaarden nog doen vermoeden), onder wie de driekoppige bemanning en de enige passagier van het vliegtuig.

De vlucht
Het vliegtuig, een Boeing 747-200 met registratienummer "4X-AXG", was op 4 oktober 1992 onderweg van New York naar Tel Aviv en maakte een tussenlanding op Schiphol. Het vertrok daar om 18.22 uur. Dertien minuten later crasht de Boeing in de Bijlmer en veroorzaakt een verwoestende vuurzee.



Slachtoffers

Bij de ramp kwamen dus 43 mensen om het leven. Vele anderen raken gewond. Er waren mogelijk ook slachtoffers onder illegale flatbewoners, maar hoeveel dat er zijn heeft men nooit kunnen achterhalen.

De flats moesten na de ramp gedeeltelijk worden gesloopt. Overlevenden en nabestaanden richtten op de plek een herdenkingsplaats in: het Groeiend Monument 'de boom die alles zag' aan het Nellesteinpad. Daar worden ieder jaar op 4 oktober de slachtoffers herdacht. 
Tijdens de herdenking vliegen er geen vliegtuigen over de Bijlmer.



Wat herinner jij je nog van deze gebeurtenis? Laat het hieronder of op onze sociale media weten!

Alle bewaarde kranten op een rijtje:








Share this:

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Op die dag stond ik op het honkbalveld in Sittard, Toen was nl de Condordag en vrienden en kennissen en kinderen mochten softbal spelen in teams.

    - Peter ten Haaf

    BeantwoordenVerwijderen